Mit? Miért?

Svédmasszázs

A svédmasszázs öt fő fogásmódot tartalmaz: simítás, dörzsölés, gyúrás, ütögetés, rezegtetés. A simítás-dörzsölés a bőr vérellátására hat kedvezően és egyúttal előkészíti a mélyebb szöveteket érintő gyúrást és ütögetést. A rezegtetés lazít. Természetesen nem fájdalmas masszázs. Egyénre szabot a fogások erőssége és az aromaanyagok kiválasztása is. Frissítő, kondicionáló, nyugtató, keringés-és közérzetjavító hatású.

Kismama masszázs

A várandósság idején végzett masszázs lehetőséget ad a leendő anyukáknak a tökéletes ellazulásra, a sokukat gyötrő hát- és derékfájdalmak, valamint a stressz megszüntetésére.

Hatása:
Az egyre jobban előre domborodó pocak egyensúlyozására a derék tájéki homorulat jelentősen fokozódik. Emiatt a kismamák medence-gerinc találkozási pontja átmenetileg a fiziológiás tartástól nagymértékben eltér, túlterhelődik.
Ez felelős a sokszor még fekve is megmaradó erős derék- és hátfájdalmakért.
A kismama masszázs ezért elsősorban a fájdalmak enyhítését és az ellazulást szolgálja.

A masszázst csak a terhesség harmadik hónapja után szabad alkalmazni, amikor a magzat kissé már megerősödött!

Shiatsu (siacu)

A kínai meridián rendszer alapján kialakult ősi japán gyógymód, az Anma továbbfejlesztett változata, neve magyarul ujj-nyomást jelent. A hagyományos kínai orvoslás szerint testünket a KI (vagy Csí) áramlása működteti, amely a különböző szervekhez kapcsolódó energiahálózaton, a meridián rendszeren keresztül kering. Ennek az energiának a diszharmonikus működése megbetegítheti testünket, hatással lehet szellemi és lelki állapotunkra. Természetesen fordítva is igaz a folyamat: stresszes, ingerült, depressziós hangulatunk felborítja energiarendszerünk egyensúlyát, amely végső soron gátolja testünk egészséges működését. A Shiatsu gyengéd és lágy érintéssel az energiahálózat és a rajta található akupunktúrás pontok tapintásával elvezeti az energiatöbbletet, a gyenge, kimerült területet tonizálja, feltölti energiával, oldja a blokkokat. Harmonizálja a testet és a lelket, beindítja az öngyógyító folyamatotokat.

Alkalmazása nagy segítséggel szolgálhat nyak-, hát-, váll-, és derékfájás esetén, idegi kimerültség, stressz, ingerlékenység, bánat kezelésében, átsegíthet nehéz időszakokon lelki nyugalmunk, magabiztosságunk, egészséges testtudatunk erősítésével.

A kezelés ruhában, puha, kényelmes matracon történik, a masszőr átmozgatja az egész testet, pont és tenyérnyomásokkal harmonizálja a meridiánok működését, érintve a fejbőrt, arcot, hasat, a kéz- és lábfejeket is. Tartós változást általában 4-6 kezelés hozhat, amelyet kúraszerűen, heti rendszerességgel ismétlünk. A Shiatsu Nyugat-Európában már igen elterjedt és közkedvelt általános közérzetjavító hatása miatt, és sokan életvitelszerűen is beillesztették egészségmegőrző programjaik közé.

A Shiatsu egy lágy mozdulatokkal dolgozó kezelési forma, ami különlegesen kellemes, nyugtató és egyben frissítő élményt nyújt minden korosztály részére.

Relaxáló masszázs

Finom simító, dörzsölő és apró körkörös gyúró mozdulatokból álló masszázs, amely segít leküzdeni a felgyülemlett feszültséget, stresszt. Aromaterápiával együtt nyújtjuk, így nemcsak az érintések hatnak, hanem a felszívódó aromák is. A stresszoldó, görcsoldó, nyugtató hatású – tiszta növényi aromák -, az idegrendszerre nyugtató hatást gyakorolnak.

Stressszoldó masszázs

Ehhez a kezeléshez a svédmasszázs fogásait alkamazzuk. A stersszoldó masszázst azoknak ajánljuk, akik ülőmunkát végeznek, és  emiatt hát és derékfájásra panaszkodnak. A masszázs alatt a test hátoldalát masszírozzuk át tetőtől talpig, pontosabban fordítva. A lábak frissítő masszázsával kezdjük és a háton hosszasan elidőzve oldjuk az izomokban keletkezett “izomcsomókat” és letapadásokat.

svédmasszázsból és a mélyszöveti masszázsból ismert fogásokat alkalmazva és illóolajok segítségével érjük el a kívánt hatást. Az izmok regenerációja és a test felfrissülése minden esetben biztos eredménye a stresszoldó masszázsnak.

Hátmasszázs

Sérülések, betegségek vagy az ülőmunka által okozott krónikus fájdalom kezelésére, a deréktáji, háti és nyaki izmok lazítására remek gyógymód. Simító, dörzsölő, gyúró, rezegtető fogásokkal és izomlazító hatású illóolajok segítségével végzett masszázs. Az agyat endorfin hormon (a test természetes érzéstelenítőjének) kiválasztására készteti, ami mesterséges gyógyszerek használata nélkül enyhíti a fájdalmat és a kellemetlen közérzetet.

Főnix- speciál

Új különlegességünk a „Főnix-speciál”, melynek ihletői maguk a Vendégek voltak. A leggyakoribb panasz, amivel masszőrjeink találkoznak a hátfájás és a nyakfájás. Sokan azt gondolják, hogy egy jó erős masszázzsal mindent meg lehet oldani, de előfordul az is, hogy krónikus fájdalom esetén egy finomabb módszer hatásosabb. A „Főnix-speciál” masszázskezelésben ötvöztük a lávaköves masszázsból ismert mély-meleg terápiát, a gyógymasszázs elemeit, és e két masszázsfajta jótékony hatását fokozzuk az aromaterápia gyógyító erejével.

Arc és fej masszázs

Az arcon és a fejen található akupresszúrás pontok, és vezetékek stimulálásával elérhetjük az egész test tökéletes ellazulását és csak egészen ritkán tapasztalt nyugalmát. Az arcon és a fejen található megannyi idegvégződésre nyugtató hatást gyakorol ez a finom és harmonikus masszázs. Azon túl, hogy a kezelés pozitív hatást gyakorol az idegrendszerre a bőrt is kisimítja, illetve fokozza a nyirokáramlást.

Uraim, ez a kényeztetés nem csak hölgyeknek szól! Önök is bátran kipróbálhatják.

Lávaköves masszázs

Már az eredete is különleges: ez a masszázsfajta egyidejűleg alakult ki Ázsiában, Eurázsiában és az amerikai kontinensen is.

A ma nálunk alkalmazott és közismert masszázstechnika, a kövek energiájának tisztelete a mai Arizona területén őshonos indiánoktól származik. Tőlük tanultuk el azt az ősi eljárást, hogy miként tudjuk a köveket a hagyományokhoz hűen használni, tárolni és tisztán tartani.

Eredetileg gyógyítók és sámánok használták a felhevített bazaltköveket, amelyeket a testre helyeztek, ezzel segítve az energiaáramlást. A kezelés során a közel 40- 45 fokosra melegített, a természet által tökéletesen  lecsiszolt fekete kövekkel a terapeuta végigmasszírozza a teljes testet, így éri el a vendégnél a maximális testi és lelki ellazulást. A mély-meleg terápiának is nevezett kezelés alatt a kövek rezgése és energiája jótékony hatást fejt ki az emberi testre, szervekre és a lélekre is. A kövek melegsége egészen a mélyen fekvő szövetekig hatol és feloldja az izmokban lévő feszültséget.

A kezelés alatt nem csupán a testre helyezett lávakövek hatnak. Egyes testrészeken a köveket egy másik kővel „megkopogtatva” vibrációt kelthetünk, ami szintén az izomzat ellazulásához vezet.  Ez a masszázstechnika alkalmas az izomcsomók feloldására is. A kezelés részeként a masszőr ugyancsak meleg kő segítségével masszírozza végig az izmokat, illetve a meridiánokat. Az izomfeszültség oldását segítik a masszázshoz használt aromaterápiás illóolajok is. A kezelés során a terapeuta az illóolajjal finoman átmasszírozza a testet, így teszi lehetővé, hogy utána a kézbe vett kövek ne tapadjanak a bőrhöz. Az olajban lévő hatóanyagok a meleg hatására könnyebben jutnak el a bőr mélyebb rétegeibe. A meleg lávakövek mellett 15-20 fokosra lehűtött szintén sima tapintású márványköveket használunk. A különböző hőmérsékletű kövek összehatása a vegetatív idegrendszerre hat nyugtatóan és elősegíti a méregtelenítést.

A lávaköves masszázs azonnali jó közérzetet nyújt, és gondoskodik a vendég mély ellazulásáról, teljes relaxációjáról.

Nyak és váll masszázs

Ez a masszázs a nyak, vállöv és a lapockák környéki izmok ellazítására hivatott. A speciális, egészen mély izmokig hatoló izomlazító, nyugtató illó-olajkeverékkel masszírozzuk. A finom simító, gyúró, nyomó, nyújtó, ringató fogásokkal sokat enyhíthetünk (néhány alkalmas kezeléssel megszüntethetjük) a stressz, az elalvás, illetve bizonyos sportsérülések fájdalmas következményeit.

Talpmasszázs

Frissíti, erősíti az immunrendszert és a szervezet öngyógyító képességét. Speciális masszázs a talpon és a lábszáron, reflexpontokon és zónákon. Ezeket nyomó, kihúzó, körkörös dörzsölő, simító fogásokkal masszírozzuk. Nem fájdalmas! Hat a központi idegrendszerre, a vérkeringésre, a belső szervekre. Az évezredes múltra visszatekintő gyógyítási mód teljesen veszélytelen, mellékhatása nincs, mert az emberi szervezet működését ezzel a módszerrel elrontani nem lehet, csak javítani azon.

Hitek és tévhitek

Összegyűjtöttünk néhány szakmailag magyarázatra szoruló kérdést, amikkel gyakran szembesülünk Vendégeink révén. Ezek tisztázása is közelebb vihet mindenkit az újévi elhatározások betartásához.

A MASSZÁZSNAK VAN FOGYASZTÓ HATÁSA?

Igen, vannak olyan kezelési formák, melyek célja a fogyás, de ez nem mondható el minden típusú masszázsról. A fogyasztó és bőrfeszesítő masszázskezeléseknél nagyon fontos szerepe van a hatóanyagoknak, amiket a kezelés során a bőrre viszünk fel, és a szövetekre hatnak, illetve a masszázstechnikának, amit a kezelő használ. A fogyasztó masszázs lokálisan hat! A méregtelenítés és keringésfokozás ezeknél a kezeléseknél fokozott, de a sikeres fogyásnak akkor is több meghatározó eleme van: rendszeres mozgás, tudatos táplálkozás, és akár az orvos által ajánlott homeopátiás szerek.

IZOMFÁJDALMAT MEG LEHET SZÜNTETNI NÉHÁNY MASSZÁZSKEZELÉSSEL?

Az akut izomfájdalmat, ami nem jár gyulladással (ilyen például egy „nyakelalvás”) sikeresen lehet kezelni 1-2 alkalmas terápiával. Ilyen esetekben fontos a megfelelő izomlazító használata és a fokozatosság elvén alapuló masszázs. A már régóta fennálló izomfájdalom, vagy „izomcsomók” kezelése kizárólag masszázzsal sajnos nem elegendő. Tüneti kezelésként tökéletes, de a kialakult krónikus fájdalom okát mindenképpen meg kell találni! Ehhez pedig orvosra és gyógytornászra van szükség. A tüneteket okozó probléma megtalálása után is komplexebb kezelésre van szükség, aminek mindenképpen fontos része a masszázsterápia.